Jak vaříme

Tradiční postup vaření piva je zárukou kvality
wave
1. Varna
Karvinské pivo vaříme klasickým dekokčním postupem, typickým pro piva plzeňského typu. Varní proces probíhá v nerezové dvounádobové varně, kde používáme tradiční české suroviny: slad z Hané, žatecký chmel a čistá voda z Morávky.
2. Spilka
Po uvaření várky se mladina zchladí na zákvasnou teplotu, do mladiny se přidají kulturní pivovarské kvasnice spodního kvašení, poté nastává proces hlavního kvašení v kvasných otevřených kádích. Z prokvašené mladiny se stává zelené neboli mladé pivo, které se pak suduje do ležáckých tanků.
3. Ležácký sklep
Mladé pivo zde zraje v tancích cca 1 měsíc při teplotě 2°C a pod tlakem 1 baru. Vyzrálé hotové pivo se čepuje přímo z přetlačných tanků v naší pivnici a nebo se stačí do sudu či Pet láhvi do hospod, restauraci či pro osobní odběr, to znamená že si můžete vychutnat naše pivo v nejlepším přírodním stavu bez jakýchkoliv chemických úprav. Veškerá naše piva jsou nepasterizována a nefiltrována.

Napište nám

Máte-li jakýkoliv doraz k námi nabízeným pivům, případně jakýkoliv jiný dotaz, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám vše zodpovíme.